czekoladowe ciasteczka kanapkowe na 14 lutego
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne produkty.
Krok 2:
Przede wszystkim połącz jajko kurze z cukrem w głębokiej misce.
Krok 3:
Dodaj masło.
Krok 4:
Następnie proszek kakaowy.
Krok 5:
Dodaj przesianą mąkę.
Krok 6:
Zagnieść gładkie ciasto.
Krok 7:
Rozwałkuj powstałe ciasto na cienką warstwę. Za pomocą kartonowego serca wycinamy serca z ciasta.
Krok 8:
Połóż serca na blasze do pieczenia i wyślij do piekarnika na 20 minut.
Krok 9:
Oto takie ciasteczka po upieczeniu.
Krok 10:
Połóż serca na talerzu.
Krok 11:
Posmaruj pół serca lodami, a następnie połóż drugą połowę serca na wierzchu.
Krok 12:
Gotowe ciasteczka.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Lody lody - 227 kcal/100g
- Lody kremowe - 165 kcal/100g
- Lody "popsicle" kremowe - 183 kcal/100g
- Lody waniliowe - 160 kcal/100g
- Lody waniliowo-czekoladowe - 140 kcal/100g
- Lody owocowe - 168 kcal/100g
- Lody mleczne - 126 kcal/100g
- Lody sufletowe - 116 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g