łosoś ze śmietaną
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
filety z łososia opłukać, osuszyć, pokroić na 4 porcje.
opłucz koperek i pory, osusz. Drobno posiekaj koperek, drobno posiekaj pory.
włóż łososia do naczynia do pieczenia, sól, pieprz (lepiej pieprz o smaku cytrynowym). Skrop sokiem z cytryny łososia.
posyp koperkiem i posiekanymi porami, a następnie zalej śmietaną. Rozgrzej piekarnik do 180C i piecz naczynie przez 12 minut.
opłucz koperek i pory, osusz. Drobno posiekaj koperek, drobno posiekaj pory.
włóż łososia do naczynia do pieczenia, sól, pieprz (lepiej pieprz o smaku cytrynowym). Skrop sokiem z cytryny łososia.
posyp koperkiem i posiekanymi porami, a następnie zalej śmietaną. Rozgrzej piekarnik do 180C i piecz naczynie przez 12 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Łosoś mielony - 130 kcal/100g
- Łosoś wędzony - 162 kcal/100g
- Łosoś z grilla - 283 kcal/100g
- Łosoś świeży - 201 kcal/100g
- Łosoś solony - 269 kcal/100g
- Łosoś saute - 379 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Pory - 33 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g