Charlotte czekoladowa z jabłkami

urozmaicamy smak znanej i już znudzonej Charlotte!
JuliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 5 g
tłuszcze 8 % 3 g
węglowodany 79 % 30 g
168 kcal
IG: 19 / 0 / 81

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

1 ubij jajka mikserem z cukrem.
2 dodaj przesianą mąkę i kakao, mieszaj, aż będzie gładka
3 dodaj sodę (ugaszoną) lub proszek do pieczenia
4 moje jabłka, usuń rdzeń, pokrój w kostkę i talerze.
5 wymieszaj ciasto z jabłkami i równomiernie rozłóż na blasze do pieczenia.
6 pieczemy 25-35 min
7 Udekoruj cukrem pudrem lub polewą czekoladową.
smacznego

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Kakao w proszku - 374   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g

Podobne przepisy