Charlotte czekoladowa z jabłkami
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1 ubij jajka mikserem z cukrem.
2 dodaj przesianą mąkę i kakao, mieszaj, aż będzie gładka
3 dodaj sodę (ugaszoną) lub proszek do pieczenia
4 moje jabłka, usuń rdzeń, pokrój w kostkę i talerze.
5 wymieszaj ciasto z jabłkami i równomiernie rozłóż na blasze do pieczenia.
6 pieczemy 25-35 min
7 Udekoruj cukrem pudrem lub polewą czekoladową.
smacznego
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g