ciasteczka twarogowe bez jajek
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Wymieszaj masło schłodzone, mąkę i twaróg. Zwiń nasze ciasto w kulkę i włóż do lodówki. Po 1 godzinie wyjmujemy ciasto, zwijamy je o grubości do 4 milimetrów i wycinamy koła o średnicy około 7 centymetrów. Zanurz nasze kółka w cukrze z jednej strony.
Krok 2:
2 razy (po raz pierwszy cukier w środku). A teraz ponownie zanurzamy kawałki ciasta w cukrze górną stroną. Przykryj wcześniej przygotowaną blachę do pieczenia papierem do pieczenia i połóż na niej przyszłe ciasteczka (pozostaw odległość około 2 centymetrów między ciasteczkami).
Krok 3:
Wyślij blachę do piekarnika. Temperatura w piekarniku powinna wynosić około 200 stopni. Czas pieczenia - 20 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Brązowy cukier - 394 kcal/100g