duszona kapusta z ziemniakami i udkami z kurczaka w kotle
skład / składniki
15
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Rozgrzej olej w kotle, opuść kurczaka.
Krok 2:
Dusić do lekkiego zrumienienia.
Krok 3:
Posiekaj kapustę,trzy marchewki na grubej tarce. Łączymy w osobnej misce, trochę solimy. Pamiętaj lekko kapustę rękami, aby wypuściła sok. Połóż kapustę na kurczaku, dodaj 200 ml wody i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut na średnim ogniu. Mam regulator temperatury 9 podziałów, dusiłem na 5.
Krok 4:
Obierz,pokrój ziemniaki,dodaj do kapusty. Sól-do smaku. Dusić, aż ziemniaki będą w połowie ugotowane.
Krok 5:
Dodaj paprykę. Dusić do miękkości.
Krok 6:
Gdy papryka będzie miękka, dodaj zielenie i wyłącz ogień. Odstawiamy na 10 minut.
Krok 7:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Udko z kurczaka - 185 kcal/100g