skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Przede wszystkim przygotujemy poduszkę ziemniaczaną. Obierz ziemniaki, pokrój w piękne niezbyt grube koła. I włóż go do naczynia do pieczenia. Następnie musisz dodać przyprawy, sól, słonecznik lub oliwę z oliwek.
Krok 2:

Na ziemniakach należy ułożyć kawałki pstrąga. Pstrąg musi najpierw trochę solić.
Krok 3:

Smażyć drobno posiekaną cebulę i startą marchewkę. I kładziemy je na pstrągu.
Krok 4:

Następnie musimy przygotować sos, pod którym zostanie upieczone nasze danie. Aby to zrobić, rozpuść masło. Dodaj drobno posiekany czosnek. Gotuj przez 2-3 minuty na małym ogniu.
Krok 5:

Następnie dodaj i lekko usmaż mąkę.
Krok 6:

Następnie, intensywnie mieszając, Wprowadzamy śmietanę.
Krok 7:

Gdy mieszanina zacznie gęstnieć, należy dodać niewielką ilość wody, soli i przypraw. Doprowadzić powstały sos do wrzenia i wyłączyć. Przykryj pokrywką i odstaw na kilka minut.
Krok 8:

Dodaj sos czosnkowy do ziemniaków z pstrągiem. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. I wysyłamy do niego nasze danie na 40-45 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Pstrąg - 97 kcal/100g
- Pstrąg wędzony - 132 kcal/100g
- Pstrąg gotowany - 89 kcal/100g
- Pstrąg lekko solony - 186 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g

