czekoladowe babeczki bez jajek
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

W dużym pojemniku najpierw wymieszaj luźne składniki. Wykonujemy wgłębienia na płyn.
Krok 2:

Wlej ekstrakt waniliowy do pierwszego.
Krok 3:

Wlej ocet jabłkowy do drugiego.
Krok 4:

Wlej olej do trzeciego.
Krok 5:

Dodaj wodę.
Krok 6:

Wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 7:

Nasmaruj naczynie do pieczenia olejem.
Krok 8:

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Wlej ciasto do formy gdzieś na trzy czwarte części. Piec przez 20-30 minut.
Krok 9:

Wyjmujemy gotowe babeczki, trochę schładzamy i wyjmujemy z formy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Ekstrakt waniliowy - 321 kcal/100g

