Sałatka z serca wołowego z piklami i cebulą

Przygotuj tę pyszną sałatkę dla ukochanej osoby na Walentynki. Sałatka jest obfita, apetyczna, wysokokaloryczna, ale nie pozostawia uczucia ciężkości, częściowo dzięki dressingowi, który nie zawiera majonezu. Chociaż jeśli wolisz, możesz przyprawić sałatkę tym! To danie można przygotować z odpowiednim wystrojem i na wakacje lub można to zrobić w dzień powszedni, aby nakarmić i zadowolić rodzinę. Sałatka nie jest przygotowywana przez długi czas, wskazałem całkowity czas gotowania, biorąc pod uwagę czas spędzony na gotowaniu serca wołowego i innych składników. Sałatka ma przyjemny smak, składniki świetnie się w niej łączą. Moja rodzina go polubiła, spróbuj I ty!
mama słodyczeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 7 g
tłuszcze 52 % 11 g
węglowodany 14 % 3 g
129 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić sałatkę z serca wołowego z piklami i cebulą? Produkty potrzebne do przygotowania przepisu. Serce wołowe należy gotować w osolonej wodzie przez 2-2, 5 godziny do miękkości, a następnie wyjąć z patelni i ostudzić. Marchewki gotować do miękkości, jajka na twardo i ostudzić, obrać.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wlej orzechy włoskie na suchą, gorącą patelnię i smaż na małym ogniu, mieszając, aż się zarumienią, ostudź.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Na tej samej patelni usmaż cebulę pokrojoną w drobną kostkę na złoty kolor, ostudź.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Przygotuj sos ze śmietany i następujących składników: gotowej musztardy, octu winnego, soli, mielonego czarnego pieprzu.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój serce w średniej wielkości kostkę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pokrój również ogórki kiszone, zetrzyj osobno białka i żółtka na grubej tarce.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Zetrzyj marchewki na grubej tarce, drobno posiekaj orzechy włoskie.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Bierzemy danie i zaczynamy tworzyć przyszłą sałatkę. Połóż serce pierwszą warstwą, posmaruj dressingiem, połóż warstwę cebuli na wierzchu.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Potem są takie warstwy: ogórki-dressing-orzechy-marchew-dressing-żółtka-białka. Odłóż trochę marchewki na dekorację serca.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Ostrożnie ułóż serce startej marchewki na gotowej sałatce (możesz użyć odpowiedniego foremki do ciastek). Ponieważ sałatka jest biała na wierzchu, dodatkowo ozdobiłem ją koperkiem i kwiatami marchwi. Oto sałatka gotowa! Poczęstuj siebie i swoją ukochaną osobę lub rodzinę i gości!

sałatka będzie wyglądać ładnie i schludnie, jeśli wszystkie składniki zostaną pokrojone na kawałki o tym samym rozmiarze i kształcie (na przykład w kostkę).

jak gotować jajka na twardo? Aby jajka nie pękały podczas gotowania, włóż je do zimnej wody i gotuj na małym ogniu. Gotuj jajka przez 9 minut po ugotowaniu, a następnie zalej zimną wodą i ostudź. Powłoka lepiej oczyści się z nagłej różnicy temperatur.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ogórki kiszone - 16   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Serce baranie - 82   kcal/100g
  • Serce wołowe - 96   kcal/100g
  • Musztarda gotowa - 418   kcal/100g
  • Ocet winny czerwony - 19   kcal/100g

Podobne przepisy