skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki.
Krok 2:
Wymieszaj jagody, dodaj skórkę.
Krok 3:
Dodaj posiekane migdały, płatki kokosowe, skrobię i opcjonalnie cukier. Mieszać. Nadzienie jest gotowe.
Krok 4:
Włóż nadzienie do kokilek. Użyłem porcji, ale jeśli nie ma takich, ciasto można zrobić w jednej małej formie.
Krok 5:
Przygotuj okruchy. Aby to zrobić, wymieszaj mąkę i cukier, dodaj zimne masło (dla wygody pokrój masło w małą kostkę).
Krok 6:
Zmiel masło mąką i cukrem na okruchy. Nasze ciasto jest gotowe.
Krok 7:
Przykryj nadzienie miękiszem. Kiedy wkładasz do foremek, nadzień i okruchów, nie żałuj, ponieważ podczas pieczenia objętość nadzienia i ciasta znacznie się zmniejszy, więc rozłóż go ze zjeżdżalnią.
Krok 8:
Piec w nagrzanym piekarniku do 200 C przez około 15-20 minut, a raczej na złoty kolor.
Krok 9:
Gotowy Crumble jest pyszny zarówno na ciepło, jak i na zimno! Uwielbiam na gorąco z gałką lodów. Smacznego!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Truskawka - 30 kcal/100g
- Truskawki świeżo mrożone słodkie - 44 kcal/100g
- Orzechy migdałowe - 609 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Skórka pomarańczowa - 97 kcal/100g
- Wiórki kokosowe - 592 kcal/100g