Berry Crumble

magiczny smak i niezapomniany aromat nie pozostawiają cię obojętnym! Uwielbiam crumbley, nie tylko są przygotowywane łatwo i szybko, ale są bardzo smaczne. To nie tylko ciasto, ale czysta przyjemność! To szaleństwo kolorów, zapachów i tekstur. Do nadzienia możesz dodać dowolne jagody, które masz pod ręką, a latem, gdy jest tak wiele różnych owoców, możesz użyć dowolnej kombinacji. Jeśli nie lubisz orzechów lub wiórów, nie musisz dodawać, ale nadają one swój smak, a wióry pochłaniają nadmiar wilgoci i niejako zagęszczają całe ciasto. Poczęstuj się!
IrishaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 3 g
tłuszcze 25 % 9 g
węglowodany 67 % 24 g
186 kcal
IG: 24 / 0 / 76

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wymieszaj jagody, dodaj skórkę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj posiekane migdały, płatki kokosowe, skrobię i opcjonalnie cukier. Mieszać. Nadzienie jest gotowe.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Włóż nadzienie do kokilek. Użyłem porcji, ale jeśli nie ma takich, ciasto można zrobić w jednej małej formie.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Przygotuj okruchy. Aby to zrobić, wymieszaj mąkę i cukier, dodaj zimne masło (dla wygody pokrój masło w małą kostkę).

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Zmiel masło mąką i cukrem na okruchy. Nasze ciasto jest gotowe.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Przykryj nadzienie miękiszem. Kiedy wkładasz do foremek, nadzień i okruchów, nie żałuj, ponieważ podczas pieczenia objętość nadzienia i ciasta znacznie się zmniejszy, więc rozłóż go ze zjeżdżalnią.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Piec w nagrzanym piekarniku do 200 C przez około 15-20 minut, a raczej na złoty kolor.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Gotowy Crumble jest pyszny zarówno na ciepło, jak i na zimno! Uwielbiam na gorąco z gałką lodów. Smacznego!!!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Truskawka - 30   kcal/100g
  • Truskawki świeżo mrożone słodkie - 44   kcal/100g
  • Orzechy migdałowe - 609   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Skrobia - 320   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Skórka pomarańczowa - 97   kcal/100g
  • Wiórki kokosowe - 592   kcal/100g

Podobne przepisy