ciasto Mleczna dziewczyna z kremem

cudowne ciasto skondensowane zachwyci Cię delikatnym, kremowym smakiem!!! Nazwa "Mleczna dziewczyna"to ciasto pochodzi od marki skondensowanego mleka, które wcześniej było sprzedawane w Niemczech i skąd przyszedł do nas przepis. Ciasto robi się właśnie na skondensowanym mleku. Uwielbiam to ciasto, ponieważ zawsze można je urozmaicić różnymi kremami i różnymi owocami - prawie każdy owoc-jagody, zarówno świeże, jak i konserwowane, nadają się do tego nadzienia. Oferuję ci podstawowy przepis na ciasto & quot; Mleczna dziewczyna", a następnie, jak powie Ci twoja wyobraźnia: -) ciasto okazuje się przewiewne, delikatne o Smaku owocowej nuty brzoskwini!!!
AnnaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 5 g
tłuszcze 26 % 11 g
węglowodany 63 % 27 g
248 kcal
IG: 15 / 0 / 85

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj składniki do ciasta.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wymieszaj mleko skondensowane, jajka, proszek do pieczenia, mąkę, dodaj wanilię. Ciasto powinno wyglądać jak naleśniki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Przykryj blachę do pieczenia papierem do pieczenia, narysuj okrąg o pożądanym kształcie i rozłóż około 2 stołu. loża. ze zjeżdżalnią ciasta i cienko rozmazujemy w kółko, ciasto okazuje się cienkie.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pieczemy ciasto w rozgrzanym piekarniku do 180-200*, aż się zrumieni. Wyciągamy gotowe ciasto, odwracamy je na ruszt i natychmiast usuwamy papier - w przeciwnym razie, gdy ostygnie, nie można oderwać papieru. Mam 4 ciasta. Ciasta są dość słodkie, więc polecam warstwowanie ich niezbyt słodkim kremem.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Przygotuj składniki na krem i syrop do impregnacji ciast.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ubij śmietanę na stabilne szczyty, pokrój brzoskwinie w plastry.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Ciasto nasączamy syropem, a następnie nakładamy bitą śmietanę na wierzch.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Połóż brzoskwinie na śmietanie i tak dalej wszystkie ciasta.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Posyp ciasto czekoladą.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    To wszystko nasze ciasto jest gotowe, miłej herbaty dla wszystkich!!!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Brzoskwinie - 46   kcal/100g
  • Brzoskwinie w puszkach - 68   kcal/100g
  • Wanilia - 288   kcal/100g
  • Mleko skondensowane z cukrem - 324   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Czekolada 70 % - 539   kcal/100g
  • Ciemna czekolada - 539   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Sok brzoskwiniowy - 69   kcal/100g

Podobne przepisy