skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki do ciasta.
Krok 2:
Wymieszaj mleko skondensowane, jajka, proszek do pieczenia, mąkę, dodaj wanilię. Ciasto powinno wyglądać jak naleśniki.
Krok 3:
Przykryj blachę do pieczenia papierem do pieczenia, narysuj okrąg o pożądanym kształcie i rozłóż około 2 stołu. loża. ze zjeżdżalnią ciasta i cienko rozmazujemy w kółko, ciasto okazuje się cienkie.
Krok 4:
Pieczemy ciasto w rozgrzanym piekarniku do 180-200*, aż się zrumieni. Wyciągamy gotowe ciasto, odwracamy je na ruszt i natychmiast usuwamy papier - w przeciwnym razie, gdy ostygnie, nie można oderwać papieru. Mam 4 ciasta. Ciasta są dość słodkie, więc polecam warstwowanie ich niezbyt słodkim kremem.
Krok 5:
Przygotuj składniki na krem i syrop do impregnacji ciast.
Krok 6:
Ubij śmietanę na stabilne szczyty, pokrój brzoskwinie w plastry.
Krok 7:
Ciasto nasączamy syropem, a następnie nakładamy bitą śmietanę na wierzch.
Krok 8:
Połóż brzoskwinie na śmietanie i tak dalej wszystkie ciasta.
Krok 9:
Posyp ciasto czekoladą.
Krok 10:
To wszystko nasze ciasto jest gotowe, miłej herbaty dla wszystkich!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Brzoskwinie - 46 kcal/100g
- Brzoskwinie w puszkach - 68 kcal/100g
- Wanilia - 288 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Czekolada 70 % - 539 kcal/100g
- Ciemna czekolada - 539 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Sok brzoskwiniowy - 69 kcal/100g