ciasto owocowa delikatność z kwiatami

niesamowicie piękne ciasto zaskoczy wszystkich Twoich gości!!! Bardzo łatwy w przygotowaniu, pyszny, apetyczny i piękny! Trochę czasu zajmie, ale całe morze pozostawi wrażenia! Widziałem różne wersje ciast z dekoracjami owocowymi i postanowiłem zrobić coś podobnego, eksperymentować. Przygotowałem taki tort dla mojej mamy na urodziny. Wszyscy zastanawiali się, jak powstają te róże, chociaż nie ma nic skomplikowanego w ich przygotowaniu. Proponuję przygotować ciasto Różowa czułość.
Faith faithAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 4 g
tłuszcze 33 % 17 g
węglowodany 60 % 31 g
285 kcal
IG: 6 / 3 / 90

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Margarynę lub masło rozpuść, ostudź.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Przygotowanie ciasta. Po prostu wymieszaj wszystkie składniki. Ubij jajka z cukrem, wlej śmietanę, stopioną margarynę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Następnie wymieszaj mąkę z sodą, aż będzie gładka.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Nasmaruj blachę do pieczenia i napełnij ciasto, piecz w temperaturze 180 stopni przez 30 minut (skup się na piekarniku).

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Przygotowanie dekoracji. Jabłka obrać z rdzenia, pokroić w plasterki o grubości 1-2 mm. pomarańczę pokroić również w plasterki, tak cienkie, jak to możliwe. Obierz kiwi, pokrój wzdłuż-będą to liście.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Przygotowanie syropu. Zagotuj wodę, dodaj cukier.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Gdy cukier się rozpuści, zanurz plasterki jabłka i pomarańczowe krążki w syropie. Gotuj przez 5 minut, aby zmiękczyć pomarańczę. Następnie odcedź syrop.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Robienie róż. Ułóż kliny jabłkowe.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    I zwiń je.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Okazało się, że to róża.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Zrób również różę z pomarańczy, ale będzie musiała być trzymana razem wykałaczką, aby utrzymać kształt pomarańczowych kręgów. Po wystawieniu na ciasto Usuń wykałaczkę.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Skoncentruj się na wielkości ciasta, jeśli widzisz, że jest dużo plasterków jabłka, jak mi się udało, zostawiłem je, aby umieścić je na warstwie ciasta.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Pozostaw gotowe ciasto do ostygnięcia.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Przygotuj krem. Ubij zmiękczone masło ze skondensowanym mlekiem, wstaw do lodówki, aby krem stał się grubszy.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Pokrój ciasto na dwie części, posmaruj kremem.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Włożyłem dodatkowe plasterki jabłka. Przykryj drugim ciastem i posmaruj całe ciasto kremem.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Udekoruj ciasto. Ułóż kliny kiwi wzdłuż krawędzi. Zdecyduj, w którym miejscu będzie róża z pomarańczy. A następnie odsłoń róże jabłkowe.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Ułożyłem kwiaty w kształcie serca, możesz w kółko, a pomarańczową różę pośrodku, jak powie Ci Fantazja.

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Ciasto różowa czułość jest gotowe! Smacznego dla wszystkich!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Kiwi - 48   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Mleko skondensowane z cukrem - 324   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Margaryna stołowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna kremowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna mleczna - 743   kcal/100g
  • Margaryna niskotłuszczowa - 384   kcal/100g
  • Margaryna kanapkowa - 688   kcal/100g
  • Margaryna do pieczenia - 675   kcal/100g
  • Margaryna dietetyczna - 366   kcal/100g
  • Margaryna półtłusta 40 % - 415   kcal/100g
  • Margaryna - 720   kcal/100g
  • Pomarańcze - 36   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g

Podobne przepisy