skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki.
Krok 2:
Margarynę lub masło rozpuść, ostudź.
Krok 3:
Przygotowanie ciasta. Po prostu wymieszaj wszystkie składniki. Ubij jajka z cukrem, wlej śmietanę, stopioną margarynę.
Krok 4:
Następnie wymieszaj mąkę z sodą, aż będzie gładka.
Krok 5:
Nasmaruj blachę do pieczenia i napełnij ciasto, piecz w temperaturze 180 stopni przez 30 minut (skup się na piekarniku).
Krok 6:
Przygotowanie dekoracji. Jabłka obrać z rdzenia, pokroić w plasterki o grubości 1-2 mm. pomarańczę pokroić również w plasterki, tak cienkie, jak to możliwe. Obierz kiwi, pokrój wzdłuż-będą to liście.
Krok 7:
Przygotowanie syropu. Zagotuj wodę, dodaj cukier.
Krok 8:
Gdy cukier się rozpuści, zanurz plasterki jabłka i pomarańczowe krążki w syropie. Gotuj przez 5 minut, aby zmiękczyć pomarańczę. Następnie odcedź syrop.
Krok 9:
Robienie róż. Ułóż kliny jabłkowe.
Krok 10:
I zwiń je.
Krok 11:
Okazało się, że to róża.
Krok 12:
Zrób również różę z pomarańczy, ale będzie musiała być trzymana razem wykałaczką, aby utrzymać kształt pomarańczowych kręgów. Po wystawieniu na ciasto Usuń wykałaczkę.
Krok 13:
Skoncentruj się na wielkości ciasta, jeśli widzisz, że jest dużo plasterków jabłka, jak mi się udało, zostawiłem je, aby umieścić je na warstwie ciasta.
Krok 14:
Pozostaw gotowe ciasto do ostygnięcia.
Krok 15:
Przygotuj krem. Ubij zmiękczone masło ze skondensowanym mlekiem, wstaw do lodówki, aby krem stał się grubszy.
Krok 16:
Pokrój ciasto na dwie części, posmaruj kremem.
Krok 17:
Włożyłem dodatkowe plasterki jabłka. Przykryj drugim ciastem i posmaruj całe ciasto kremem.
Krok 18:
Udekoruj ciasto. Ułóż kliny kiwi wzdłuż krawędzi. Zdecyduj, w którym miejscu będzie róża z pomarańczy. A następnie odsłoń róże jabłkowe.
Krok 19:
Ułożyłem kwiaty w kształcie serca, możesz w kółko, a pomarańczową różę pośrodku, jak powie Ci Fantazja.
Krok 20:
Ciasto różowa czułość jest gotowe! Smacznego dla wszystkich!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Kiwi - 48 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g