skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Cienkie i miękkie naleśniki można smażyć według dowolnego przepisu. Ugotuj kurczaka z wyprzedzeniem i pozwól mu ostygnąć.
Krok 2:
Cebulę obrać, pokroić w kostkę.
Krok 3:
Posiekaj pietruszkę.
Krok 4:
Na patelni rozgrzej olej roślinny i smaż cebulę na złoty kolor.
Krok 5:
Rozbierz kurczaka: usuń kości i chrząstki, włóż mięso do miski robota kuchennego.
Krok 6:
Dodaj do kurczaka smażoną cebulę, zioła, sól i pieprz.
Krok 7:
Zmiel do uzyskania gładkości. Jeśli nadzienie okaże się suche, możesz dodać trochę masła.
Krok 8:
Naleśniki przekroić na pół. Połóż nadzienie w postaci grubej kiełbasy na połowie naleśnika.
Krok 9:
Zwiń połówki naleśnika w ciasne rurki.
Krok 10:
Upiekłam ciasto naleśnikowe z silikonową formą, możesz wziąć metalową dzieloną. Włóż do niego naleśniki w kształcie kwiatu, jak pokazano na zdjęciu. Musisz zacząć od środka i ułożyć rurki, przesuwając się do krawędzi.
Krok 11:
Przygotuj nadzienie do ciasta. Lekko ubij jajka trzepaczką.
Krok 12:
Dodaj mleko i jeszcze trochę ubij.
Krok 13:
Polej ciasto mieszanką jajeczno-mleczną.
Krok 14:
Równomiernie rozprowadź nadzienie, aby wszystkie naleśniki były nim pokryte.
Krok 15:
Zetrzyj ser na drobnej tarce.
Krok 16:
Posyp ciasto naleśnikowe serem i piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C przez około 35 minut.
Krok 17:
Pozostaw gotowe ciasto na 10-15 minut do ostygnięcia w formie. Następnie pokrój na porcje i podawaj na ciepło.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal / 100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal / 100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal / 100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal / 100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal / 100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Udko z kurczaka - 185 kcal/100g
- Naleśniki na Rast.olej - 235 kcal/100g
- Naleśniki na oliwie.olej - 200 kcal/100g