skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki na biszkopt.
Krok 2:
W filiżance wymieszaj jajka, cukier, wanilię, Likier i ubij w puszystą pianę. Dodaj olej i ponownie ubij.
Krok 3:
Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, orzechy i dodaj do mieszanki jajeczno-cukrowej.
Krok 4:
Delikatnie wymieszaj szpatułką.
Krok 5:
Przygotuj składniki na krem.
Krok 6:
Wymieszaj twaróg, jajko, cukier puder i skrobię. Dobrze wymieszaj. Powinieneś uzyskać gęstą masę.
Krok 7:
Przykryj formę papierem do pieczenia. Wlej tam ciasto i wyrównaj łyżką. Teraz za pomocą torby cukierniczej wykonujemy siatkę kremu na cieście. Możesz użyć ciasnej torby. Włóż do niego krem, odetnij końcówkę i wyciśnij również krem.
Krok 8:
Piec ciasto w rozgrzanym piekarniku w 180 stopniach przez około 30-40 minut. Gotowość można sprawdzić wykałaczką. Gotowe ciasto posyp cukrem pudrem.
Krok 9:
Teraz możesz pić herbatę!!! Smacznego!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wanilia - 288 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Likier baileys - 327 kcal/100g
- Skrobia ziemniaczana - 300 kcal/100g