ciasto biszkoptowe czekoladowa Rozkosz

rozpieszczaj swoich bliskich cudowną czekoladową rozkoszą!!! Ciasto biszkoptowe & quot; czekoladowa Rozkosz & quot; jest bardzo smaczne, nie jest trudne do przygotowania, potrzebujesz trochę czasu i pozytywnego nastroju!!!
AnnaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 6 g
tłuszcze 22 % 12 g
węglowodany 67 % 36 g
264 kcal
IG: 19 / 0 / 81

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak upiec ciasto biszkoptowe czekoladowa Rozkosz? Przygotuj składniki na biszkopt. W osobnej filiżance połącz kakao, mąkę i skrobię.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    W dużej misce wymieszaj jajka z cukrem.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Umieść w łaźni parowej i mieszaj mieszankę jajeczną trzepaczką, podgrzewając do 40 * -45 * C, aż cukier się rozpuści. Ostrożnie wyjmij miskę z patelni i ubijaj mikserem elektrycznym przez 10-12 minut.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj mieszankę mąki, kakao, skrobi i delikatnie, od dołu do góry, wymieszaj ciasto ręcznie szpatułką lub trzepaczkami wyłączonego miksera, aby ciasto nie spadło podczas pieczenia, wlej ciasto do formy i piecz przez 30 minut w temperaturze 170*C. sprawdź gotowość wykałaczką, powinna być sucha. Im mniejsza średnica formy, tym dłuższy czas pieczenia. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Przygotuj składniki na krem.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wlej cukier do rondla, a następnie skrobię i wymieszaj. Rozbij tam jajka i dokładnie wymieszaj trzepaczką.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Następnie dodaj mleko skondensowane, wymieszaj.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Mleko i ponownie wymieszaj.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Postaw rondel na ogniu i nie przestając mieszać, ugotuj śmietanę. Wyjmij z pieca, aktywnie wymieszaj trzepaczką, krem okazuje się jak budyń, wsypuje się go do łyżki. Dodaj masło i zamknij - niech się rozpuści, po 5-10 minutach wymieszaj trzepaczką.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Przeciąć schłodzony biszkopt na pół, posmarować kremem pierwszy biszkopt, ułożyć drugi biszkopt na wierzchu i ponownie posmarować kremem.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Wierzch i boki ciasta również obficie posmaruj kremem.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Udekoruj według własnego uznania rozpuszczoną czekoladą.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Ciasto & quot; czekoladowa Rozkosz & quot; gotowe, miłej herbaty dla wszystkich!!!

wszystkie sekrety robienia wysokiego, pięknego, bujnego biszkoptu  przeczytaj artykuł o cieście biszkopt .

ważne!  Rozmiar formy powinien odpowiadać liczbie składników. Jeśli nie masz kształtu o średnicy odpowiedniej do przepisu lub chcesz upiec ciasto lub ciasto o większym lub mniejszym rozmiarze, wykonaj prawidłowe obliczenia i nie popełnij błędu, artykuł o tym pomoże, jak wybrać kształt o pożądanej średnicy .

przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Aby uniknąć błędów, przeczytaj o mące i jej właściwościach!

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Kakao w proszku - 374   kcal/100g
  • Czekolada gorzka - 539   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Skrobia ziemniaczana - 300   kcal/100g
  • Gotowane mleko skondensowane - 328   kcal/100g

Podobne przepisy