skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
To mięso jest zawsze tłuste, ale wskazane jest wybranie kawałka, w którym warstwa mięsa jest wystarczająco gruba. Jeśli są jakieś wystające, bezkształtne części, które trudno schować do wewnątrz, lepiej je przyciąć.
Krok 2:
Umyj i pokrój dziki czosnek.
Krok 3:
Koperek umyć i pokroić.
Krok 4:
Mięso posyp solą i pieprzem z obu stron i dokładnie wetrzyj przyprawy w wieprzowinę.
Krok 5:
Spłaszcz kawałek na stole i równomiernie posyp zielenią całą jego powierzchnię.
Krok 6:
Zwinąć otrzewną w bardzo ciasną rolkę, związać nicią.
Krok 7:
Rozgrzej patelnię, połóż roladę wieprzową i smaż ze wszystkich stron przez 2-3 minuty na złoty kolor. Smażyć na suchej, dobrze rozgrzanej patelni ze wszystkich stron na złoty kolor.
Krok 8:
Rozgrzej piekarnik do 200C. przenieś mięso do naczynia do pieczenia i przykryj folią. Piec około 1,5 godziny.
Krok 9:
Idealnie, gotowość mięsa jest sprawdzana za pomocą termometru. Wieprzowina jest całkowicie gotowa, gdy temperatura wewnątrz mięsa osiągnie 65-68 stopni. Jeśli nie ma termometru, rolkę należy przebić nożem z długim cienkim ostrzem i zobaczyć, jaki kolor wyróżnia się sok: jeśli jest przezroczysty, mięso jest gotowe, jeśli jest czerwone lub różowe, należy je wysłać do piekarnika na kolejne 20-30 minut. Pozwól mięsu całkowicie ostygnąć w formie. Przed podaniem pokrój w plastry.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Czeremcha - 35 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g