przystawka z pieczonej cebuli z serem
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki. Włącz piekarnik w trybie grillowania lub rozgrzej w trybie normalnym do 260C.
Krok 2:
Cebulę obrać i pokroić w grube pierścienie o szerokości około 5-7 mm.
Krok 3:
Pokrój ser w plasterki o dowolnym kształcie, które powinny pasować do krążków cebuli.
Krok 4:
Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia. Cebulę ułożyć, posypać solą i pieprzem. Posypać suchymi ziołami.
Krok 5:
Skrop oliwą z oliwek.
Krok 6:
Ułóż kawałki sera na wierzchu. Wyślij do piekarnika i piecz przez około 8 minut. W tym czasie cebula powinna zmiękczyć i stracić ostrość, ale zachować lekką chrupkość, a ser powinien się stopić i złocić. Podawaj gorącą przekąskę cebulową.
jeśli lubisz i chcesz to powtórzyć, możesz eksperymentować z różnymi rodzajami sera: smak potrawy znacznie się zmienia z mozzarellą, parmezanem lub serem pleśniowym.
to danie można ugotować na ruszcie grilla nad otwartym ogniem.
to danie można ugotować na ruszcie grilla nad otwartym ogniem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser"Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal / 100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal / 100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Mieszanka ziół - 259 kcal/100g