skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj ciasto: na małym ogniu rozpuść masło lub margarynę.
Krok 2:
Ubij jajka z cukrem w bujną pianę, dodaj wanilię.
Krok 3:
Dodaj mleko do tej mieszanki i jeszcze raz wszystko wymieszaj. Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia.
Krok 4:
Dodaj mieszankę jajeczną do mąki. Okazuje się gęste ciasto. Nasmaruj naczynie do pieczenia olejem. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Włóż ciasto do formy i piecz przez 15 minut.
Krok 5:
Podczas pieczenia ciasta przygotowujemy kruszonkę kokosową. Na małym ogniu rozpuść masło, dodaj śmietanę i cukier, podgrzej mieszaninę, aż cukier całkowicie się rozpuści, a na samym końcu dodaj kokos. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 6:
Wyjmujemy ciasto z piekarnika i kładziemy na nim brzoskwinie.
Krok 7:
Na brzoskwiniach równomiernie rozprowadź kokosowy sterizel i wyślij ciasto do całkowitego upieczenia.
Krok 8:
Gdy ciasto będzie gotowe, wyjmij je z piekarnika, ostudź i posyp cukrem pudrem. Odstawiam ciasto na chwilę, około 4-5 godzin, aż całkowicie ostygnie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal / 100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Brzoskwinie - 46 kcal/100g
- Brzoskwinie w puszkach - 68 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal / 100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Śmietana 35% - 337 kcal/100g
- 40% - 362 kcal/100g
- Wiórki kokosowe - 592 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g