suflet koktajl morski

taki suflet nadaje się na imprezę piwną i nie tylko, jest idealny! Pomysł stworzenia tego przepisu zasugerował Alisa-108, zgodziliśmy się z nią zaocznie na podział ról, piszę przepis, ona gotuje i pokazuje nam wynik, więc to danie ma dwie matki, więc nazwałem to idealnym, w przeciwnym razie po prostu nie może być, każda matka życzy swojemu dziecku najbardziej udanej drogi, a Alice i ja Wysyłamy nasze danie w podróż po wszystkich drogach świata i życzymy mu Polubienia i zadowolenia wszystkich nadjeżdżających na jego drodze!
SzuraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 3 g
tłuszcze 50 % 9 g
węglowodany 33 % 6 g
104 kcal
IG: 83 / 0 / 17

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Produkty do sufletu & quot; koktajl morski"

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Produkty morskie, wcześniej obrane lub takie, które zrobiliśmy, marynujemy w mieszance ziół, soku z cytryny, pieprzu, soli przez godzinę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zetrzyj cebulę na tarce i smaż na złoty kolor

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj drobno posiekane pomidory obrane z nasion i skóry lub koncentrat pomidorowy, gotuj na wolnym ogniu przez kilka minut.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Umieść tam nasze owoce morza, nie posiekane, jeśli są to duże owoce morza, możesz je pokroić, ale nie drobno, ugasić przy zamkniętej pokrywie przez 10 minut

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Następnie dodaj trochę mąki kokosowej lub dowolnego mleka, wymieszaj i wlej resztę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj tę mieszaninę do naszego koktajlu, mieszaj i podgrzewaj, aż zgęstnieje, ciągle mieszając.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Następnie włóż puree z sera, wymieszaj, zdejmij z ognia, ostudź i włóż ubite białka, delikatnie wymieszaj.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Ugotowaną masę włożyć do wysmarowanych ogniotrwałych foremek, najlepiej małych, pod każdą i piec w gorącym piekarniku przez około 25 minut.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Piec w gorącym piekarniku przez około 25 minut. Podczas pieczenia suflet wyrósł i apetycznie upieczony. Zapach był po prostu niesamowity.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Tak rodzą się nowe potrawy.

rozpoczyna proces doskonałości, ponieważ gotowanie jest zawsze tajemnicą, stopniowo idziemy do stworzenia nowego dania i na pewno nie wiemy, co nas czeka!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal / 100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal / 100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal / 100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Mleko kokosowe - 230   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Papryka ostra mielona - 21   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal / 100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Sól kuchenna - 0   kcal / 100g

Podobne przepisy