pierścienie piaskowe z orzechami

dzisiaj proponuję zrobić orzechowe pierścienie na herbatę!
TanchaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 7 g
tłuszcze 29 % 22 g
węglowodany 62 % 47 g
409 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

masło o temperaturze pokojowej zmielić z cukrem pudrem, dodać 2 jajka, wanilinę, 0, 5 łyżeczki soli, proszek do pieczenia, - ubijać mikserem 2-3 minuty

teraz dodaj mąkę i zagniataj ciasto.

włóż ciasto do lodówki, aby ostygło (włożyłem do zamrażarki na 10-15 minut.

posyp stół mąką i rozwałkuj ciasto o grubości 6-7 mm. Wytnij ciasta (możesz po prostu wyciąć koła o średnicy 8-10 cm, wyciąć środek korkiem z plastikowej butelki

umieść wycięte pierścienie na palecie i w zamrażarce na 20 minut

teraz wyjmujemy nasze pierścienie z zamrażarki, smarujemy je żółtkiem i zanurzamy w orzechach (wcześniej rozwałkuj orzechy wałkiem do ciasta)

kładziemy nisze pierścienia na blasze do pieczenia i wkładamy do nagrzanego piekarnika na 10-15 minut.piec w temperaturze 200*.

wszystko. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g

Podobne przepisy