skład / składniki
metoda gotowania
masło o temperaturze pokojowej zmielić z cukrem pudrem, dodać 2 jajka, wanilinę, 0, 5 łyżeczki soli, proszek do pieczenia, - ubijać mikserem 2-3 minuty
teraz dodaj mąkę i zagniataj ciasto.
włóż ciasto do lodówki, aby ostygło (włożyłem do zamrażarki na 10-15 minut.
posyp stół mąką i rozwałkuj ciasto o grubości 6-7 mm. Wytnij ciasta (możesz po prostu wyciąć koła o średnicy 8-10 cm, wyciąć środek korkiem z plastikowej butelki
umieść wycięte pierścienie na palecie i w zamrażarce na 20 minut
teraz wyjmujemy nasze pierścienie z zamrażarki, smarujemy je żółtkiem i zanurzamy w orzechach (wcześniej rozwałkuj orzechy wałkiem do ciasta)
kładziemy nisze pierścienia na blasze do pieczenia i wkładamy do nagrzanego piekarnika na 10-15 minut.piec w temperaturze 200*.
wszystko. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g