skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki na biszkopt.
Krok 2:
Ubij masło z cukrem i solą, aż będzie puszyste, dodaj po jednym jajku, kontynuując ubijanie.
Krok 3:
Wymieszaj mąkę ze skrobią i proszkiem do pieczenia i dodaj mieszankę z mlekiem do masy jajeczno-maślanej. Piec na arkuszu o wymiarach 32x38 cm (połóż pek na dnie. papier) w temperaturze 175° C przez 25-30 minut.
Krok 4:
Zawsze pieczę biszkopt z wyprzedzeniem i pozwalam mu leżeć co najmniej 12 godzin. Cóż, teraz zacznijmy składać ciasto.
Krok 5:
Najpierw weź masło i mleko skondensowane do kremu 1 (do smarowania ciast) i dobrze ubij. Biszkopty przecinamy na pół, ale nie rozdzielamy, odcinamy paski po bokach.
Krok 6:
Ze środkowej części wycinamy podstawę dla naszego "pieska".
Krok 7:
Odłączamy i otrzymujemy 2 Podstawy. Posmaruj kremem i posyp każde ciasto orzechami.
Krok 8:
Wytnij 4 kwadraty z pozostałych pasków biszkoptu i posmaruj je kremem, połóż na torcie.
Krok 9:
W pozostałej śmietanie łamiemy biszkopt-łamiemy, nie kruszymy!!! Żeby były duże kawałki! Dodajemy kawałki, aż uzyskamy gęstą masę-lepiej więcej biszkoptu, a następnie będzie jeszcze nasączony. Wlej tam resztki orzechów włoskich. Masa nie powinna być papkowata, ale lekko sucha. Z tej masy Rzeźbimy najpierw tylną część, a następnie przednią.
Krok 10:
Następnie ugniataj pozostałą masę widelcem, aż otrzymamy owsiankę. Ostrożnie, krok po kroku, przykryj całe ciasto i nadaj mu ostateczny kształt.
Krok 11:
Ciasto wkładamy do lodówki na około 20-30 minut, a w tym czasie przygotowujemy 2. krem (na sierść psa). Ubij skondensowane mleko z masłem, rozpuść czekoladę w łaźni wodnej-podgrzałem wodę i włożyłem tam czekoladę w torebce celofanowej, sama się rozpuściła...
Krok 12:
Odetnij róg torby i wlej 2/3 czekolady do kremu i ubij, aż będzie gładka. Wybieramy około 10-15 łyżek do kubka. l śmietany i dodaj tam pozostałą czekoladę-ponownie ubij. Mamy 2 kremy: jasny dla całego psa, ciemny-dla uszu, kufy i ogona. Możesz sam wybrać kolor i dodać więcej czekolady lub mniej-jak chcesz. Oba kremy wkładamy do lodówki w celu zagęszczenia.
Krok 13:
Wyjmij ciasto i posmaruj je cienką warstwą kremu, wyrównując. Następnie za pomocą dyszy "gwiazdka" możesz zrobić inną dyszę - nałóż krem na całą powierzchnię.
Krok 14:
Narysuj twarz. Zrobiłam źrenice z białej i ciemnej czekolady.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Czekolada 70 % - 539 kcal/100g
- Ciemna czekolada - 539 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Gotowane mleko skondensowane - 328 kcal/100g