skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki
Krok 2:
Roztop masło z cukrem, cukrem waniliowym i solą
Krok 3:
Dodaj płatki owsiane do płynnej mieszanki, pozwól masie ostygnąć. Następnie możesz rozpocząć rozgrzewanie piekarnika do temperatury 180C
Krok 4:
Ubij białko w gęstą pianę
Krok 5:
Dodaj piankę białkową do schłodzonej mieszanki owsianej
Krok 6:
Wyłóż dno formy papierem (mam 18x24); jeśli forma nie jest używana, przykryj powierzchnię blachy do pieczenia papierem i rozłóż masę owsianą jednolitą warstwą na obszarze o tym samym obszarze
Krok 7:
Po upieczeniu pozwól pszczołom całkowicie ostygnąć (gdy są ciepłe, są strasznie kruche)
Krok 8:
Rozpuść czekoladę w łaźni wodnej (mój miedziany Turek stoi w misce z wrzącą wodą
Krok 9:
Wbij igłę w róg torby śniadaniowej, napełnij ją gorącą czekoladą
Krok 10:
Polej ciasteczka cienkim strumieniem płynnej czekolady. Szybko stwardnieje, a wtedy wszystko będzie gotowe. Przechowywać w temperaturze pokojowej.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal / 100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Płatki owsiane - 305 kcal/100g
- Herkules surowy - 390 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g