ciasto wyskakuje w silikonowej formie

ulubiona uczta wszystkich dzieci-piękne i pyszne cukierki na patyku! W tym przepisie podobało mi się to, że nie bolała mnie "Głowa & quot;, że jakiś produkt może powodować masowe zatrucie pokarmowe; że coś może się zepsuć (robisz to nie dokładnie w dniu wakacji, ale przed nim). Pieczone keykpopsy są dość przechowywane-przypadkowo & quot;zalałem & quot; kilka rzeczy w trakcie robienia zdjęć, a odkryłem je dopiero po tygodniu - nadal były jadalne, a nawet bardzo smaczne, ciasto w środku miękkie. Nie, oczywiście, keykpops to kłopotliwa sprawa, nie kłócę się. Ale widzielibyście, jak dzieci się radują! I specjalny bonus, który rozśmieszył moje ego cukiernicze - jak drapieżnie Czapla z naczynia jedną z ostatnich rzeczy Ultra-modnej mamy, która, jak się wydaje, widziała wcześniej takie fintiflushki w czasopismach, a teraz wreszcie jest okazja, aby spróbować! Upiekłam te ciastka na przyjęcie dla dzieci w szkole, ponieważ na takie imprezy nie można używać produktów z surowymi produktami mlecznymi i jajkami.
MagnagoAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 6 g
tłuszcze 34 % 28 g
węglowodany 59 % 48 g
456 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 12 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Lepiej jest wcześniej ułożyć masło, aby później łatwiej było je ubić.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    1. Krok technologiczny zalecany przez producenta teflonowej Formy do pieczenia ciast: weź niewielką ilość masła i posmaruj obie strony formy. Wstaw je do lodówki na kilka minut.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    2. Podziel jajka na żółtka i białka

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    3. Dodaj około jednej trzeciej cukru do białka

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    4. Ubij mieszankę białka i cukru w stromą pianę

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    5. Połącz resztę cukru z żółtkami i masłem, wymieszaj

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    6. Przesiej mąkę i proszek do pieczenia do mieszanki żółtkowo-maślanej, zagnieść ciasto

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    7. Do ciasta dodać ubitą piankę białkową (w trzech porcjach)

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    8. Wyjmij wstępnie naoliwione formy z lodówki. Włóż ciasto do ciasta bez dziur. Gdzieś łyżka idzie na komórkę, pamiętaj, aby umieścić ją ze zjeżdżalnią. Jeśli użyjesz dokładnie takiej formy, jak moja Na zdjęciu w przepisie-w żadnym wypadku nie próbuj rozprowadzać ciasta na wszystkich 24 komórkach, to oczywiście nie wystarczy w tym przepisie.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    9. Piecz ciastka w rozgrzanym piekarniku w temp.180 stopni na średnim poziomie 15 min. Lepiej jest usunąć gotowe produkty z formy po ostygnięciu. Zrób to za pomocą wykałaczki lub jakiegoś plastikowego dłuta, możesz zarysować metalową powłokę formy. Gdy ciastka ostygną, przygotuj czekoladę do lukru (wziąłem ciemną, a następnie zmieszałem wyższą procentową bazę do lukru w standardowej bazie)

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    10. Czekoladę trzeba posiekać

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    11. i rozpuść w łaźni parowej

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    12. Przebij dziurkę w sztyfcie kijem na żądaną głębokość (patyczki to osobny temat; plastikowe są oczywiście bardziej higieniczne i lepiej wyglądają, ale czasami udaje im się obrócić nawet po zamocowaniu w otworze czekoladą; drewniane nie są tak estetyczne, ponieważ siedzą stabilnie), zanurz patyk w czekoladzie

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    13. i włóż do otworu. Następnie czekoladę należy pozostawić do zamrożenia. Miałem okazję wynieść palety z tym półproduktem na zewnątrz - przy zerowej temperaturze wystarczy około 10-15 minut. Myślę, że w lodówce zajmie to podobny czas. Ale ci, którzy z jakiegoś powodu nie mają możliwości skorzystania z zimna, będą musieli poczekać kilka godzin, aż czekolada stwardnieje.

przeczytaj artykuł, eksperymentowałem z kilkoma formami, ten trafił do etapu zdjęć tylko dlatego, że przepis na ciasto pochodzi ze strony jego producenta.

następnie sfotografowałem proces, przepraszam, nie byłem już w stanie-wejdź w moją pozycję, musiałem zrobić około stu produktów, po prostu skręciłem i zapomniałem, że muszę coś sfotografować. Więc wyjaśniam słowami i tylko o polewie czekoladowej, chociaż sama robiłam z różnymi. Ilość czekolady podana w przepisie wystarcza tylko na liczbę ciasteczek, które są pieczone w odpowiedniej formie. Będzie tam reszta, ale nie będzie już możliwe zanurzenie w niej kulek.
14. Kulki na patykach należy całkowicie zanurzyć w glazurze. Aby nadmiar spłynął, obróć kulkę różdżką nad pojemnikiem z płynnym szkliwem, tam powstaje siła odśrodkowa, spływa lepiej niż Jeśli nie przekręcasz. Produkt należy natychmiast posypać suchym wystrojem, aż glazura stwardnieje. 12 godzin w czasie przygotowania przepisu wynika z faktu, że czekolada twardnieje bardzo długo do twardości (nie można jej używać na zimno,wygląd produktu ulegnie pogorszeniu, czekolada stanie się matowa). Wszystkie inne szkliwa twardnieją znacznie szybciej, wystarczy kilka godzin.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Czekolada mleczno-orzechowa - 542   kcal/100g
  • Czekolada orzechowa - 580   kcal/100g
  • Czekolada porowata mleczna - 506   kcal/100g
  • Czekolada kremowa - 560   kcal/100g
  • Czekolada - 550   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Posypka cukiernicza - 395   kcal/100g

Podobne przepisy