Ciasto Serce dla ukochanej osoby

Zachwyć swojego mężczyznę zwiewnym herbatnikiem w kształcie serca! Biszkopt zawsze okazuje się bujny i pyszny!!! Co może być lepszego niż kawałek zwiewnego ciasta biszkoptowego z delikatnym kremem twarogowym??? Oczywiście kolejny kawałek!!! Radzę przygotować kolejne arcydzieło i zadowolić swoich bliskich kolejnym pysznym ciastem!!!
AnnaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 7 g
tłuszcze 31 % 16 g
węglowodany 56 % 29 g
286 kcal
IG: 10 / 0 / 90

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Do biszkoptu

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ubij miękkie masło (lub margarynę) z cukrem i solą, aż będzie puszyste. Dodawaj po jednym jajku, kontynuując ubijanie.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wymieszaj mąkę ze skrobią i proszkiem do pieczenia i dodaj mieszankę z mlekiem do masy jajeczno-maślanej.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Upiec na arkuszu o wymiarach około 32x38 cm (połóż pek na dnie. papier) w temperaturze 175° C przez 25-30 minut.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Oto takie ciasto.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Do kremu

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Twaróg, cukier, żółtka, wanilina dobrze wymieszaj. Żelatynę namoczyć w kilku łyżkach soku z brzoskwiń, pozostawić do zaparzenia i podgrzać mieszając, aby się rozpuściła, dodać do twarogu.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Ubij osobno śmietanę

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Ubij białko

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Pokrój brzoskwinie na kawałki, wymieszaj z twarogiem,

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Delikatnie dodaj i wymieszaj ubite białka

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    I śmietana.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Biszkopt przekrój na pół, posmaruj kremem,

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Umieść drugą część,

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Ponownie posmaruj kremem,

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Udekoruj wierzch mielonymi orzechami i polej czekoladą.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    To wszystko, ciasto jest gotowe, miłej herbaty!!!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietanka - 300   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Brzoskwinie - 46   kcal/100g
  • Brzoskwinie w puszkach - 68   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Czekolada gorzka - 539   kcal/100g
  • Wanilina - 288   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy