skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Do biszkoptu
Krok 2:
Ubij miękkie masło (lub margarynę) z cukrem i solą, aż będzie puszyste. Dodawaj po jednym jajku, kontynuując ubijanie.
Krok 3:
Wymieszaj mąkę ze skrobią i proszkiem do pieczenia i dodaj mieszankę z mlekiem do masy jajeczno-maślanej.
Krok 4:
Upiec na arkuszu o wymiarach około 32x38 cm (połóż pek na dnie. papier) w temperaturze 175° C przez 25-30 minut.
Krok 5:
Oto takie ciasto.
Krok 6:
Do kremu
Krok 7:
Twaróg, cukier, żółtka, wanilina dobrze wymieszaj. Żelatynę namoczyć w kilku łyżkach soku z brzoskwiń, pozostawić do zaparzenia i podgrzać mieszając, aby się rozpuściła, dodać do twarogu.
Krok 8:
Ubij osobno śmietanę
Krok 9:
Ubij białko
Krok 10:
Pokrój brzoskwinie na kawałki, wymieszaj z twarogiem,
Krok 11:
Delikatnie dodaj i wymieszaj ubite białka
Krok 12:
I śmietana.
Krok 13:
Biszkopt przekrój na pół, posmaruj kremem,
Krok 14:
Umieść drugą część,
Krok 15:
Ponownie posmaruj kremem,
Krok 16:
Udekoruj wierzch mielonymi orzechami i polej czekoladą.
Krok 17:
To wszystko, ciasto jest gotowe, miłej herbaty!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Brzoskwinie - 46 kcal/100g
- Brzoskwinie w puszkach - 68 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Czekolada gorzka - 539 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g