scony serowe

Chcesz, żeby dziewczyny się spotkały? Podaj im tę przekąskę! Jeśli chcesz czegoś pysznego, ale nie chcesz długo bawić się ciastem, to na pewno pokochasz te urocze Trójkąty! Wcześniej gotowałem tylko słodkie Skony, ale jak się okazuje i słone, nie są gorsze. Oprócz sera możesz dodać smażony boczek lub trochę suszonych pomidorów, zieleninę, cokolwiek chcesz! Okazuje się bardzo smaczny, chrupiąca skórka na wierzchu (tak jak krakersy), a wewnątrz są bardzo miękkie.
IrishaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 11 g
tłuszcze 27 % 14 g
węglowodany 52 % 27 g
278 kcal
IG: 7 / 0 / 93

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zetrzyj ser na drobnej tarce

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą, dodaj szczyptę soli (w zależności od smaku sera). Dodaj zimne masło pokrojone na kawałki i zmiel mąkę na okruchy

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj starty ser i wymieszaj go z mąką (nie musisz się mocno starać).

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wlej kefir i zagniataj ciasto

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Okazuje się trochę lepki, więc dobrze odkurz stół mąką podczas toczenia

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Rozwałkuj ciasto na ciasto o grubości 1,5 cm i pokrój w trójkąty

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    W razie potrzeby możesz wyciąć dowolne inne figurki za pomocą foremek.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Rozłóż na blasze do pieczenia, posmaruj wierzch kefirem i piecz w temperaturze 200 C przez około 15-20 minut (lub do zarumienienia). Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal/100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g
  • Sól kuchenna - 0   kcal/100g

Podobne przepisy