Rybniki
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Drożdże zalej 25 ml ciepłej wody (weź z całkowitej objętości) i pozwól im podejść, aż pojawi się Czapka
2. Dodaj sól, cukier, olej roślinny, ciepłą wodę, drożdże do mąki i dobrze zagniataj.
3. Przykryj ciasto lnianą serwetką, umieść w ciepłym miejscu na 30 minut.
filet rybny trochę soli, możesz trochę pieprzu do smaku.
pokrój cebulę w półpierścienie, zieloną-drobno posiekaj.
gotowe ciasto podzielić na 8-9 części, każdą rozwałkować na ciasto o grubości około 1 cm, na każdą położyć rybę, posypać posiekaną cebulą, położyć na wierzchu mały kawałek masła.Zwiń kopertę, zrób kilka nakłuć widelcem, posmaruj ubitym jajkiem i piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni, aż będzie ugotowany.
gotowe Rybniki posmaruj masłem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Filety rybne - 204 kcal/100g