skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Najpierw obierz banany,
Krok 3:
Oddziel białka od żółtek. Ważne jest, aby żółtka nie dostały się do białek, w przeciwnym razie białka nie będą się dobrze ubijać.
Krok 4:
Włóż banany i żółtka do blendera, zmiel.
Krok 5:
Dodaj 2 łyżki. l. cukier, cukier waniliowy i płatki Herkulesa, zmiel. W razie potrzeby możesz również dodać rodzynki, kandyzowane owoce lub daktyle.
Krok 6:
W tym czasie ubij białka w mikserze, aż powstanie biała piana, a następnie dodaj 2 łyżki. l. cukier i jeszcze raz ubij, aby uzyskać mocną pianę.
Krok 7:
Dodaj 1/3 białka do masy w blenderze, zmiel do momentu rozbicia płatków owsianych.
Krok 8:
Następnie delikatnie wymieszaj białka i masę,
Krok 9:
Kiedy babeczki nabiorą ładnego koloru, możesz je wyjąć. Smacznego!
Krok 10:
Ciasto układamy w foremkach wysmarowanych olejem, lepiej położyć pergamin na dnie, aby babeczki lepiej oddzieliły się od formy. Wkładamy babeczki do piekarnika nagrzanego do 190-200 stopni. Piec około 10-15 minut, w zależności od wielkości ramekinów.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Banany - 89 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Płatki owsiane - 305 kcal/100g
- Herkules surowy - 390 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g