zdrowe babeczki owsiane bananowe

zaskoczy Cię szybkość przygotowania i smak tych babeczek! Łatwość i szybkość gotowania, smak, korzyści. Kiedy moja córka dorastała, aby spróbować ciasteczek, zacząłem szukać przepisów na zdrowe ciasteczka, próbowałem wielu, ale nie mogłem znaleźć smacznego przez długi czas. I pewnego dnia natknąłem się na przepis na ciasteczka, w których mieszano Herkulesa i banany, próbowałem, smak był interesujący, ale wydawało mi się, że jest trudny dla dziecka i postanowiłem wymieszać przepis na mój ulubiony biszkopt i te ciasteczka i zrobić to wszystko w formie babeczek. Wynik przekroczył wszystkie moje oczekiwania, okazało się bardzo smaczne. I postanowiłem podzielić się tym przepisem.
JuleczkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 6 g
tłuszcze 9 % 4 g
węglowodany 78 % 36 g
169 kcal
IG: 0 / 69 / 31

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Najpierw obierz banany,

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Oddziel białka od żółtek. Ważne jest, aby żółtka nie dostały się do białek, w przeciwnym razie białka nie będą się dobrze ubijać.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Włóż banany i żółtka do blendera, zmiel.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj 2 łyżki. l. cukier, cukier waniliowy i płatki Herkulesa, zmiel. W razie potrzeby możesz również dodać rodzynki, kandyzowane owoce lub daktyle.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    W tym czasie ubij białka w mikserze, aż powstanie biała piana, a następnie dodaj 2 łyżki. l. cukier i jeszcze raz ubij, aby uzyskać mocną pianę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj 1/3 białka do masy w blenderze, zmiel do momentu rozbicia płatków owsianych.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Następnie delikatnie wymieszaj białka i masę,

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Kiedy babeczki nabiorą ładnego koloru, możesz je wyjąć. Smacznego!

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Ciasto układamy w foremkach wysmarowanych olejem, lepiej położyć pergamin na dnie, aby babeczki lepiej oddzieliły się od formy. Wkładamy babeczki do piekarnika nagrzanego do 190-200 stopni. Piec około 10-15 minut, w zależności od wielkości ramekinów.

 





kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Banany - 89   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Płatki owsiane - 305   kcal/100g
  • Herkules surowy - 390   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy