kotlety z kurczaka z zieloną cebulą i jajkiem

soczystość tych delikatnych kotletów zachwyci Twoich gości! Kotlety z kurczaka z zieloną cebulą i jajkiem są po prostu lizane palcami, miękkie, soczyste, delikatne, pachnące! Spróbuj, mam nadzieję, że ci się spodobają!
IrishaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 42 % 10 g
tłuszcze 50 % 12 g
węglowodany 8 % 2 g
169 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić kotlety z kurczaka z zieloną cebulą i jajkiem? Przede wszystkim weź niezbędne produkty.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Do mielonego kurczaka dodaj drobno startą marchewkę

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj żółtko, zieloną cebulę, czosnek, sól i pieprz, dobrze wymieszaj

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ubij białko w lekką pianę i dodaj do mielonego mięsa. Uformuj placki. Zmiel mięso mielone na ciasto, połóż nadzienie na środku, zwiń mięso mielone w bułkę i zwiń w mąkę (lub bułkę tartą)

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Do nadzienia zetrzyj ser na drobnej tarce i wymieszaj ze śmietaną. Kotlety można gotować bez nadzienia, okazuje się również bardzo smaczne! Wlej trochę oleju roślinnego na patelnię do smażenia, podgrzej, aż będzie gorący. Ułóż uformowane placki i smaż je na małym ogniu przez 1-2 minuty z każdej strony.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Gdy kotlety osiągną miękkość, przygotuj sos

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Drobno posiekaj cebulę i smaż na roztopionym maśle, aż będzie przezroczysta. Dodaj pieczarki pokrojone w cienkie plasterki. Smażyć, aż płyn wyparuje.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj sól, pieprz (opcjonalnie możesz dodać szczyptę startej gałki muszkatołowej ), wlej śmietanę i gotuj przez 5 minut na małym ogniu. Wymieszaj skrobię z wodą (1-2 łyżki stołowe) i wlej do sosu cienkim strumieniem i gotuj przez kolejne 1-2 minuty (nie musisz dodawać skrobi, po prostu gotuj sos trochę dłużej). Podawaj paszteciki ze świeżymi warzywami lub innymi dodatkami według własnego uznania. Smacznego!

zamiast świeżych możesz wziąć mrożone lub suszone grzyby (suszone będą potrzebne 5-6 razy mniej niż świeże). Mrożone grzyby można rozmrozić w dowolny dogodny sposób (na przykład w kuchence mikrofalowej w odpowiednim trybie - patrz instrukcje dotyczące techniki) i spuścić płyn. Lub, jeśli ilość płynu w przepisie nie jest krytyczna, użyj bez rozmrażania. Suszone grzyby należy dobrze umyć, ponieważ nie są myte przed suszeniem, a następnie moczyć w zimnej wodzie przez co najmniej 2-3 godziny.

Ważne! niewłaściwie dobrana patelnia może zepsuć nawet najlepszy przepis. Przeczytaj wszystkie szczegóły, jak wybrać idealną patelnię do różnych potraw tutaj .

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili). 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Grzyby leśne - 21   kcal/100g
  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal / 100g
  • Śmietanka - 300   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal / 100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Ser "Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal / 100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester o zawartości tłuszczu 50 % - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal / 100g
  • Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal / 100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal / 100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Skrobia - 320   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Kurczak mielony - 143   kcal/100g

Podobne przepisy