cienka focaccia z serem
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
zagnieść ciasto i pozostawić na 40 minut.
podziel ciasto na kilka części.Rozwałkować.Posmaruj jajkiem, ułóż ser i posyp sezamem i bazylią .Piec na złoty kolor
podziel ciasto na kilka części.Rozwałkować.Posmaruj jajkiem, ułóż ser i posyp sezamem i bazylią .Piec na złoty kolor
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g