babeczki dyniowe Jamiego Olivera
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
pokrój dynię na kawałki i wyślij do robota kuchennego. Posiekaj dynię, aż zauważysz, że nie możesz już zmielić jej mniejszej. Do dyni dodajemy cukier, jajka, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, cynamon, orzechy włoskie i olej roślinny. Włącz kombajn i dobrze wymieszaj. Gotowe ciasto układamy w przygotowanych foremkach i wysyłamy do nagrzanego piekarnika do 170 C, pieczemy przez około 30 minut. Gotowe babeczki pozostawiamy do ostygnięcia i podajemy do stołu. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Dynia - 29 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g