ciasto twarogowe z malinami
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
gotowanie ciasta
ubij cukier z jajkiem
rozetrzyj masło z mąką na ziarna
połącz wszystko i zagniataj ciasto
zawiń w folię spożywczą i wyślij do lodówki na 30 minut.
gotowanie masy twarogowej
wytrzyj twaróg i dodaj do niego semolinę, cukier, wanilinę, jajko, zagniataj jednorodną masę.
wyjmujemy ciasto z lodówki, rozprowadzamy w formie i kładziemy na nim masę twarogową
połóż czyste maliny na wierzchu, wciskając w masę twarogową.
posyp cukrem lub cukrem pudrem i wyślij do pieczenia w piekarniku przez 40 minut w 180gr.
ubij cukier z jajkiem
rozetrzyj masło z mąką na ziarna
połącz wszystko i zagniataj ciasto
zawiń w folię spożywczą i wyślij do lodówki na 30 minut.
gotowanie masy twarogowej
wytrzyj twaróg i dodaj do niego semolinę, cukier, wanilinę, jajko, zagniataj jednorodną masę.
wyjmujemy ciasto z lodówki, rozprowadzamy w formie i kładziemy na nim masę twarogową
połóż czyste maliny na wierzchu, wciskając w masę twarogową.
posyp cukrem lub cukrem pudrem i wyślij do pieczenia w piekarniku przez 40 minut w 180gr.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Malina - 42 kcal/100g
- Maliny świeżo mrożone słodkie - 50 kcal/100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g