skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Opowiem o moich zmianach w składnikach. Zamiast masła-tłuszcz zwierzęcy. Wiciokrzew miał postać dżemu. Zamiast sody-proszek do pieczenia.
Krok 2:
Jajka lekko ubite, aż będą gładkie. Następnie wlej cukier i ubij dalej, aż będzie gęsta piana. Minuty 3. Dodałam do masy roztopiony (miękki) tłuszcz. Ubić.
Krok 3:
Dodał twaróg i kontynuował ubijanie, aż będzie gładki. Odstawiła na bok, gdy zajmowała się mąką.
Krok 4:
Mąkę przesiano razem z proszkiem do pieczenia. Dodałem masę twarogową i zacząłem wyrabiać ciasto.
Krok 5:
Ciasto okazało się bardzo przyjemne-elastyczne, miękkie. Wysłałem do lodówki na 30 minut-jak wskazano w przepisie.
Krok 6:
Wyjąłem ciasto z lodówki. Podzielony na 2 części - na 2 ciasta. Po prostu elegancki krój-pełen bąbelków.
Krok 7:
Rozwałkowałem jedną część na naleśnik o grubości około 0,7-1,0 cm. Drugą część ciasta rozwałkowałem na naleśnik o tej samej grubości.
Krok 8:
Przykryłem nadzienie drugim naleśnikiem. Krawędzie są dobrze uszczypnięte, aby dżem nie wyciekł. Do prezentacji))) posypane cukrem z ziarnami sezamu.
Krok 9:
Oto, co wyszło po 25 minutach przebywania w piekarniku w temperaturze 200 stopni.
Krok 10:
Widok z boku.
Krok 11:
W przekroju. A zapach jest oszałamiający, podobnie jak smak.
Krok 12:
Ale właściwie asystent. Bez którego żadna sprawa nigdzie się nie porusza.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Wiciokrzew - 30 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g