skład / składniki
gotowanie krok po kroku
jak wiadomo, każdy pyszny wypiek zaczyna się od dobrze przygotowanego ciasta. Nie potrzebujemy niczego specjalnego do ugniatania. Mąka, woda, saszetka suchych drożdży. Pozwalamy powstać, przykrywając pojemnik pokrywką lub czymkolwiek innym, co jest odpowiednie. Gdyby tylko powietrze nie miało szczególnego kontaktu i nie było na słońcu.
ciasto wzrośnie, pokrój na osobne kawałki, każdy o grubości centymetra. Posyp powierzchnię kawałków cynamonem i cukrem. Przekręcamy każdy kawałek w grubą linę. Powstałe kiełbaski składamy tak, aby oba końce tej samej kiełbasy dociskały się do siebie.
& nbsp;Otwórz kiełbasę testową z tyłu od końców boku. Bierzemy krawędzie i pięknie obracamy je na zewnątrz, w górę. Powinien uzyskać kształt przypominający serce.
smarujemy olejem specjalny papier do pieczenia, na którym kładziemy nasze bułeczki. Jeśli chcesz, możesz nadać im piękny połysk. Wystarczy namaścić powierzchnię żółtkiem.
bułeczki z sercem potrzebują pół godziny w temperaturze 200 stopni. Jeśli masz bardzo dobry piekarnik, może to zająć mniej czasu. Nie bądź leniwy, aby śledzić proces pieczenia.& nbsp;bułeczki wychodzą pyszne i nie zawierają ani grama tłuszczu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g