jabłko Charlotte bez jajek

Chuda wersja Charlotte nie jest gorsza w smaku od klasycznej! Chuda Charlotte z jabłkami spodoba się każdemu miłośnikowi jabłek!
AnuszkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 2 g
tłuszcze 20 % 7 g
węglowodany 74 % 26 g
173 kcal
IG: 26 / 4 / 70

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.

wlej cukier do miski wraz z wanilią. Wymieszaj je, dodając cynamon. Dodaj miód. Wlać masę wrzącą wodą, mieszając, aż cukier całkowicie rozpuści się w wodzie.

wlej olej roślinny do mieszanki i mieszaj.

równolegle robimy mąkę. Wymieszaj z nim proszek do pieczenia i dodaj mąkę do oleistego roztworu. Szybko szybko wymieszaj i wlej do formy do pieczenia. Posyp powierzchnię przyszłej Charlotte kawałkami obranych jabłek. Możesz dodać jabłka do ciasta. Zamykamy piec, włączamy na 180 stopni, czekamy. Gdy Charlotte się ugotuje, nie marnuj czasu i odstaw herbatę!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g

Podobne przepisy