jabłko Charlotte bez jajek
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
wlej cukier do miski wraz z wanilią. Wymieszaj je, dodając cynamon. Dodaj miód. Wlać masę wrzącą wodą, mieszając, aż cukier całkowicie rozpuści się w wodzie.
wlej olej roślinny do mieszanki i mieszaj.
równolegle robimy mąkę. Wymieszaj z nim proszek do pieczenia i dodaj mąkę do oleistego roztworu. Szybko szybko wymieszaj i wlej do formy do pieczenia. Posyp powierzchnię przyszłej Charlotte kawałkami obranych jabłek. Możesz dodać jabłka do ciasta. Zamykamy piec, włączamy na 180 stopni, czekamy. Gdy Charlotte się ugotuje, nie marnuj czasu i odstaw herbatę!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g