chude ciasto marchewkowe
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Weźmy chudą babeczkę z mieszania oleju roślinnego i cukru. Podczas mieszania wlej do niego sok z marchwi. Drobno starta marchewka łączy się z sokiem.
aby stworzyć test, najwyraźniej czegoś w nim brakuje. Pamiętamy o proszku do pieczenia i mące i wlewamy je do miski z płynem, doprowadzając do gęstej konsystencji. Właściwie ciasto jest gotowe. Pozostaje nam włożyć go do formy i piec przez 40 minut w temperaturze 180 stopni. Czas określony w przepisie nie jest sztywno ustalony, może być mniejszy lub większy, więc sprawdź swoją babeczkę. Nie chcemy, żeby się spłonął. Posyp gotową babeczkę cukrem pudrem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sok - 36 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g