babeczki z przekąskami z kwaśną śmietaną
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
zetrzyj masło.
dodaj mąkę i sól. Zmiel masę na suche okruchy.
dodaj jajka. Zagnieść miękkie ciasto.
przykryj miskę ciasta folią i wstaw do lodówki na godzinę.
wymieszaj śmietanę z jajkiem, skrobią, solą i pieprzem.
dodaj drobno starty ser. Wszystko wymieszać.
pokrój pomidory w krążki.
z ciasta uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego. Zrób tortille z kulek.
włóż tortille do foremek do muffinek.
włóż masę serowo-śmietankową do powstałych koszy. Ułóż plastry pomidorów na wierzchu.
umieść blachę do pieczenia z babeczkami w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na 30 minut.
dodaj mąkę i sól. Zmiel masę na suche okruchy.
dodaj jajka. Zagnieść miękkie ciasto.
przykryj miskę ciasta folią i wstaw do lodówki na godzinę.
wymieszaj śmietanę z jajkiem, skrobią, solą i pieprzem.
dodaj drobno starty ser. Wszystko wymieszać.
pokrój pomidory w krążki.
z ciasta uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego. Zrób tortille z kulek.
włóż tortille do foremek do muffinek.
włóż masę serowo-śmietankową do powstałych koszy. Ułóż plastry pomidorów na wierzchu.
umieść blachę do pieczenia z babeczkami w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na 30 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal / 100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal / 100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal / 100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal / 100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal / 100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal / 100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g