skład / składniki
gotowanie krok po kroku
1. W głębokiej misce dodaj mąkę, kakao, cukier puder, sól i proszek do pieczenia. Wymieszać.
2. Obierz banany i zmiksuj je.
3. Do suchej mieszanki dodaj masło pokrojone na kawałki, żółtka i puree bananowe. Zastąp elastyczne, miękkie, nie przyklejające się do dłoni ciasto. Uformuj piłkę. Zawiń w folię spożywczą i wstaw do lodówki na godzinę.
4. Wyjmij ciasto i podziel je na dwie części. Rozwałkuj pierwszą część o grubości co najmniej 0,3 mm. wstaw do lodówki na 20 minut.
5. Wyjmij ciasto z lodówki i wytnij koła wgłębieniem. W jednej części półfabrykatów na środku Wytnij małe serce za pomocą wycięcia.
6. Rozgrzej piekarnik do 200 C. Przenieś puste ciasteczka na blachę do pieczenia pokrytą pergaminem i piecz w rozgrzanym piekarniku przez 10-15 minut. Przenieś na ruszt i ostudź. Zrób to samo z drugą częścią testu. Lukier do ciastek:
7. Rozpuść biały lukier (lub białą czekoladę) w kuchence mikrofalowej. Za pomocą szpatułki rozprowadź lukier na ciasteczkach bez wycięcia w kształcie serca i ułóż ciasteczka z wycięciem na wierzchu. Naciśnij trochę. Zrób to ze wszystkimi ciasteczkami. Ciasteczka są gotowe. Możesz pić herbatę.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Banany - 89 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Biała czekolada - 554 kcal/100g