kawior z pieczarek
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
1. Opłucz pieczarki, jeśli to konieczne. Możesz po prostu wytrzeć serwetką. Grubo posiekaj i susz w piekarniku(w 150 stopniach 30 minut).
2. Zmiel grzyby w blenderze. Nie wyjmuj powstałej masy!
3. Obierz cebulę i marchewkę i grubo posiekaj, smaż na oleju roślinnym do miękkości.
niech ostygnie. Włóż do blendera do grzybów i posiekaj wszystko razem.
4. Sól kawioru, dodaj sos sojowy. Możesz również dodać czarny pieprz, czosnek, orzechy włoskie... To już do smaku.
kawior jest gotowy.
2. Zmiel grzyby w blenderze. Nie wyjmuj powstałej masy!
3. Obierz cebulę i marchewkę i grubo posiekaj, smaż na oleju roślinnym do miękkości.
niech ostygnie. Włóż do blendera do grzybów i posiekaj wszystko razem.
4. Sól kawioru, dodaj sos sojowy. Możesz również dodać czarny pieprz, czosnek, orzechy włoskie... To już do smaku.
kawior jest gotowy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g