kawior z pieczarek

każdy ma kawior z cukinii, a my mamy pieczarki! Smak. Ciekawy smak.
MariaSAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 3 g
tłuszcze 8 % 1 g
węglowodany 67 % 8 g
30 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
1. Opłucz pieczarki, jeśli to konieczne. Możesz po prostu wytrzeć serwetką. Grubo posiekaj i susz w piekarniku(w 150 stopniach 30 minut).
2. Zmiel grzyby w blenderze. Nie wyjmuj powstałej masy!
3. Obierz cebulę i marchewkę i grubo posiekaj, smaż na oleju roślinnym do miękkości.
niech ostygnie. Włóż do blendera do grzybów i posiekaj wszystko razem.
4. Sól kawioru, dodaj sos sojowy. Możesz również dodać czarny pieprz, czosnek, orzechy włoskie... To już do smaku.
kawior jest gotowy.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy