ciasto drożdżowe z kapustą i mięsem
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
zrób ciasto.
aby to zrobić, rozbij jajka, ubij je widelcem, dodaj sól, cukier, wszystko wymieszaj.
podgrzej mleko. Wlać do mieszanki jajecznej, wymieszać.
przesiać mąkę do filiżanki mleka i jajek, posypać drożdżami. Najpierw wymieszaj drożdże z mąką, a następnie całą mieszaninę z mąką.
ciasto jest bardzo lepkie.
wlej olej roślinny i wymieszaj go z ciastem.
ciasto natychmiast zaczyna odrywać się od rąk.
Zbierz ciasto w kulkę, przykryj ręcznikiem i umieść w ciepłym miejscu na 2 godziny.
posiekaj wieprzowinę za pomocą blendera.
drobno posiekaną cebulę podsmażyć, dodać startą marchewkę, podsmażyć. Następnie dodaj drobno posiekaną kapustę, również usmaż.
wymieszaj mięso z kapustą, solą i pieprzem. Nadzienie jest gotowe.
weź trochę bulionu z kurczaka, podgrzej na kuchence.
rozcieńczyć łyżkę skrobi w dwóch łyżkach wody, wlać cienki strumień do bulionu i natychmiast zdjąć z ognia. Wszystko dobrze wymieszaj.
dodaj drobno posiekany koperek do powstałej galaretki, wymieszaj.
sos wlać do sosjerki.
weź formę do ciasta. Nasmaruj go olejem roślinnym.
rozwałkuj połowę ciasta, włóż do formy.
połóż mięso z kapustą na cieście, spłaszcz łyżką.
rozwałkuj pozostałe ciasto, połóż je na cieście, Przytnij krawędzie wałkiem do ciasta.
ściśnij brzegi ciasta i pozostaw je na stole na kolejne pół godziny do godziny. Nie musisz już go przykrywać.
zrób szczeliny na cieście, aby para wydostała się podczas gotowania, posmaruj ubitym jajkiem i włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na trzydzieści minut.
gotowe ciasto drożdżowe z kapustą i mięsem skropić wodą, przykryć ręcznikiem.
podawać z sosem.
aby to zrobić, rozbij jajka, ubij je widelcem, dodaj sól, cukier, wszystko wymieszaj.
podgrzej mleko. Wlać do mieszanki jajecznej, wymieszać.
przesiać mąkę do filiżanki mleka i jajek, posypać drożdżami. Najpierw wymieszaj drożdże z mąką, a następnie całą mieszaninę z mąką.
ciasto jest bardzo lepkie.
wlej olej roślinny i wymieszaj go z ciastem.
ciasto natychmiast zaczyna odrywać się od rąk.
Zbierz ciasto w kulkę, przykryj ręcznikiem i umieść w ciepłym miejscu na 2 godziny.
posiekaj wieprzowinę za pomocą blendera.
drobno posiekaną cebulę podsmażyć, dodać startą marchewkę, podsmażyć. Następnie dodaj drobno posiekaną kapustę, również usmaż.
wymieszaj mięso z kapustą, solą i pieprzem. Nadzienie jest gotowe.
weź trochę bulionu z kurczaka, podgrzej na kuchence.
rozcieńczyć łyżkę skrobi w dwóch łyżkach wody, wlać cienki strumień do bulionu i natychmiast zdjąć z ognia. Wszystko dobrze wymieszaj.
dodaj drobno posiekany koperek do powstałej galaretki, wymieszaj.
sos wlać do sosjerki.
weź formę do ciasta. Nasmaruj go olejem roślinnym.
rozwałkuj połowę ciasta, włóż do formy.
połóż mięso z kapustą na cieście, spłaszcz łyżką.
rozwałkuj pozostałe ciasto, połóż je na cieście, Przytnij krawędzie wałkiem do ciasta.
ściśnij brzegi ciasta i pozostaw je na stole na kolejne pół godziny do godziny. Nie musisz już go przykrywać.
zrób szczeliny na cieście, aby para wydostała się podczas gotowania, posmaruj ubitym jajkiem i włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na trzydzieści minut.
gotowe ciasto drożdżowe z kapustą i mięsem skropić wodą, przykryć ręcznikiem.
podawać z sosem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g