ciasto francuskie tuba z kremem

Puff tubes z kremem bezowym doprowadzą twoje dzieci do szaleństwa! Łatwo. Szybko. Smacznie.
♚LarisynshikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 6 g
tłuszcze 33 % 22 g
węglowodany 58 % 38 g
377 kcal
IG: 0 / 79 / 21

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.
  15. Krok 15:

    Krok 15.
  16. Krok 16:

    Krok 16.

weź gotowe ciasto francuskie.
zrób puste miejsca z papieru do pieczenia. Zawiń papier w folię. Złóż papier z folią na pół i zwiń z niego torbę.

Przytnij torbę z szerokiej strony, aby można ją było umieścić na blasze do pieczenia podczas pieczenia.

ciasto pokroić w paski, posmarować ubitym białkiem.

zwiń ciasto spiralnie na zakładkę.

posmaruj bitym żółtkiem, ale możesz też nie smarować.
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni.

umieść rogi na blasze do pieczenia.

gdy ciasto się zarumieni, wyłącz górne ogrzewanie, pozostawiając tylko dolne.
niech wreszcie się zrumieni i wyciągnie z piekarnika.

całkowicie ostudzić, a dopiero potem wyjąć z formy. Strzelać bardzo ostrożnie, są kruche.

zrób bezę. Ubij 3 białka na stabilne szczyty z cukrem pudrem i sokiem z cytryny.

za pomocą strzykawki do ciasta włóż bezę do rogu.
w razie potrzeby posyp róg cukrem pudrem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Żółtka jaj - 352   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Białka jaj - 44   kcal/100g

Podobne przepisy