ptysie bułki z topionym serem sałata ptysie szynki

rumiane paszteciki z szynką i serem znikną ze stołu w mgnieniu oka! Ptysie z szynką i serem są szybkie, proste i smaczne.
EllisaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 11 g
tłuszcze 50 % 29 g
węglowodany 31 % 18 g
354 kcal
IG: 6 / 94 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.

pokrój szynkę na kostki o długości 10-12 cm.

owiń każdy pasek talerzem serowym.

rozwałkuj ciasto na warstwę o grubości 5-6 mm, pokrój w paski.

owiń każdy pasek paskiem, aby kolejna runda zakryła połowę poprzedniej rundy.

połóż ptysie na mokrej blasze do pieczenia

posmaruj je żółtkiem i posyp sezamem.

piecz przez 15-20 minut w 260 stopniach na złoty kolor.

podawaj na zielonych liściach sałaty.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser"megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Szynka - 270   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 133   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 282   kcal/100g
  • Surowa szynka - 270   kcal/100g
  • Kiełbasa szynkowa - 242   kcal/100g
  • Sałata liściasta - 14   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Nasiona sezamu łuskane - 582   kcal/100g
  • Żółtka jaj - 352   kcal/100g

Podobne przepisy