Roladki Francuskie z topionym serem sałata szynka
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
pokrój szynkę na kostki o długości 10-12 cm.
owiń każdy pasek talerzem serowym.
rozwałkuj ciasto na warstwę o grubości 5-6 mm, pokrój w paski.
owiń każdy pasek paskiem, aby kolejna runda zakryła połowę poprzedniej rundy.
połóż ptysie na mokrej blasze do pieczenia
posmaruj je żółtkiem i posyp sezamem.
piecz przez 15-20 minut w 260 stopniach na złoty kolor.
podawaj na zielonych liściach sałaty.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Szynka gotowana - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g