ptysie z ciasta francuskiego Kubuś Puchatek
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
na kartonie narysuj (lub Przetłumacz na niego) Kubusia Puchatka.
rozwałkuj gotowe ciasto francuskie. Kładziemy wycięty wzór, okrążamy i przecinamy nożem.
Wytnij nogi, uszy, nos, oko.
wszystkie wycięte części smarujemy żółtkiem i pieczemy w piekarniku (180 g) do miękkości.
teraz zbierzemy misia.
ser twarogowy rozprowadzamy na upieczonych częściach i nakładamy je na" ciało " Kubusia Puchatka.
rozpuszczamy czekoladę w łaźni wodnej, rysujemy za jej pomocą kontury.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Masa serowa - 207 kcal/100g
- Serki twarogowe - 380 kcal/100g