ptysie z ciasta francuskiego & quot; Kubuś Puchatek & quot;

pyszne ptysie czekoladowe! Twoje dzieci będą zachwycone! Ptysie dla dzieci w postaci popularnej postaci z kreskówek.
EllisaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 9 g
tłuszcze 40 % 21 g
węglowodany 43 % 23 g
326 kcal
IG: 0 / 74 / 26

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.

na kartonie narysuj (lub Przetłumacz na niego) Kubusia Puchatka.

rozwałkuj gotowe ciasto francuskie. Kładziemy wycięty wzór, okrążamy i przecinamy nożem.

Wytnij nogi, uszy, nos, oko.

wszystkie wycięte części smarujemy żółtkiem i pieczemy w piekarniku (180 g) do miękkości.

teraz zbierzemy misia.

ser twarogowy rozprowadzamy na upieczonych częściach i nakładamy je na" ciało " Kubusia Puchatka.

rozpuszczamy czekoladę w łaźni wodnej, rysujemy za jej pomocą kontury.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Czekolada mleczno-orzechowa - 542   kcal/100g
  • Czekolada orzechowa - 580   kcal/100g
  • Czekolada porowata mleczna - 506   kcal/100g
  • Czekolada kremowa - 560   kcal/100g
  • Czekolada - 550   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Masa serowa - 207   kcal/100g
  • Serki twarogowe - 380   kcal/100g

Podobne przepisy