ciasto twarogowe

pyszne kruche ciasto jest koniecznością na herbatę! Ciasto bardzo dobrze rośnie! To ciasto z twarogu jest bardzo delikatne i smaczne. Najważniejsze, że gotuje się szybko i prawie wszystkim się to podoba))
lovegoodAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 9 g
tłuszcze 23 % 15 g
węglowodany 63 % 40 g
323 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki na ciasto twarogowe.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Rozpuść margarynę i dodając cukier, ubij.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Rozbij jajka i ponownie ubij.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Następnie włóż twaróg i wanilinę, mak (do smaku), wszystko dokładnie wymieszaj.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    I na koniec dodaj sodę i mąkę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wymieszaj i rozłóż naoliwioną formę. Ciasto twarogowe powinno być nieco grubsze niż śmietana.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Piec ciasto przez 30 minut w 220 stopniach. Ciasto z twarogu jest gotowe! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Margaryna stołowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna kremowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna mleczna - 743   kcal/100g
  • Margaryna niskotłuszczowa - 384   kcal/100g
  • Margaryna kanapkowa - 688   kcal/100g
  • Margaryna do pieczenia - 675   kcal/100g
  • Margaryna dietetyczna - 366   kcal/100g
  • Margaryna półtłusta 40 % - 415   kcal/100g
  • Margaryna - 720   kcal/100g
  • Mak (ziarno) - 556   kcal/100g
  • Mak - 556   kcal/100g
  • Wanilina - 288   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g

Podobne przepisy