zapiekanka z twarogu ze skórką z cytryny i wanilią
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
dodaj wszystkie składniki do blendera i ubij na jednoziarnistą masę twarogową. Umieść w formie na papierze do pieczenia i włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20 minut.
serwowana zapiekanka z twarogu jest prosta z dżemem bez cukru lub syropem bez cukru. (Cóż, ci, którzy jedzą cukier, mogą oczywiście zastąpić dżem lub syrop z cukrem)
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wanilia - 288 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g