skład / składniki
gotowanie krok po kroku
jak zrobić jajka w mięsie mielonym? Najpierw obierz ziemniaki i cebulę. Następnie zetrzyj je na tarce (drobnej) i dodaj do mielonego mięsa. Ubij jedno surowe jajko, dodaj zmielony pieprz i wymieszaj.
Zamknij każde obrane gotowane jajko mielonym mięsem, aby uzyskać kulki mięsne o szerokości co najmniej jednego centymetra.
zanurz każdą kulkę w ubitym surowym jajku, zwiń bułkę tartą, włóż do naczynia do pieczenia wysmarowanego olejem roślinnym.
piecz jajka w mielonym mięsie w piekarniku przez około dwadzieścia minut. Ustaw temperaturę na 150 stopni.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o funkcjach piekarników !
pamiętaj, aby umyć jajka przed użyciem, ponieważ nawet pozornie czysta skorupa może zawierać szkodliwe bakterie. Najlepiej używać detergentów do żywności i pędzla.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal / 100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g












