ptysie z serem z ciasta francuskiego

bardzo łatwe do zrobienia ptysie z pewnością znajdą się w Twoim menu! Szybko i smacznie. Przepis z serii & quot; goście na wyciągnięcie ręki & quot;.
♚LarisynshikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 6 g
tłuszcze 41 % 28 g
węglowodany 50 % 34 g
416 kcal
IG: 0 / 100 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.

rozwiń opakowanie gotowego ciasta francuskiego.

pokrój go na małe (10x12cm) prostokąty.

zrób szczeliny na jednej połowie, połóż plasterek sera na drugiej połowie prostokąta.

Złóż prostokąt na pół, przyklej krawędź puff i połóż na blasze wyłożonej papierem.

posmaruj ptysie serem olejem roślinnym i wyślij do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30-35 minut.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g

Podobne przepisy