Kręcone placki z gotowego ciasta francuskiego

szybki przepis na paszteciki! Świetna opcja dla zapracowanych gospodyń domowych! Obfite, lekkie, pyszne ciasta z gotowego ciasta francuskiego.
♚LarisynshikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 8 g
tłuszcze 46 % 19 g
węglowodany 34 % 14 g
266 kcal
IG: 14 / 86 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.

Obróć wieprzowinę, cebulę, czosnek w maszynce do mięsa, dodaj startą marchewkę, 3-4 łyżki śmietany, wbij jajko, sól, pieprz i zagnieść mięso mielone.
rozwiń opakowanie z ciastem francuskim, Wytnij 2 kształty za pomocą foremek na górę i na dół ciasta.
połóż foremki na blasze wyłożonej pergaminem, połóż warstwę ciasta (w każdej formie - własną figurę), rozłóż warstwę mięsa mielonego na wierzchu, a następnie zrób warstwę przegrody ze skrawków, a następnie ponownie-mięso mielone i zamknij wszystko drugą figurą.

posmaruj wierzch pasztecika kwaśną śmietaną i umieść mniejszą figurkę do dekoracji. Nie smaruj go niczym.
wyślij blachę do pieczenia z pasztecikami do podgrzanej do 180 stopni duzovki przez 15-20 minut, aż wierzch pasztecików się zarumieni.

do pasztecików zrób sos. Wymieszaj majonez, śmietanę, wyciśnięty czosnek i koperek w dowolnych ilościach, dobrze wymieszaj.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietanka - 300   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy