leniwa achma
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
zetrzyj ser suluguni. Następnie wymieszaj go z jajkami i wlej mleko. Wymieszaj, masa powinna być równa gęstości śmietany.
posmaruj formę masłem, połóż połowę chleba pita. Na wierzchu masa serowo-jajeczna, którą równomiernie rozprowadzamy po całym chlebie pita.
potem znowu przychodzi chleb pita. I kontynuujemy w kilku warstwach.
na koniec rozłóż nadzienie.
& nbsp;wkładamy wszystko do piekarnika (180 gr) i czekamy, aż wierzch się zrumieni.
leniwa achma jest gotowa.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Suluguni - 290 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal / 100g
- Lawasz ormiański - 236 kcal/100g
- Pita - 277 kcal/100g