skład / składniki
gotowanie krok po kroku
ten przepis kulinarny sprawia, że jest bardzo smaczny
ciasteczka cytrynowe
. Spróbuj, następnie polizaj palce!
więc musisz wziąć jedną wielką cytrynę lub dwie mniejsze. Dobrze spłucz i zmiksuj w puree w blenderze. Aby to zrobić, podziel cytrynę na dwie części i wybierz nasiona. Posiekaj owsiankę ze skórką. Teraz dodaj szklankę granulowanego cukru do tego puree.
rozpuść margarynę na płytkach i wymieszaj z mąką i kwaśną śmietaną. Powinno to zrobić strome ciasto maślane.
Podziel to ciasto na pół i zwiń w warstwy. Jedna część - na blasze do pieczenia. Połóż owsiankę z cytryn na wierzchu i wygładź. Przykryj drugą połową i ściśnij wokół krawędzi, aby cytryny się nie wydostały. Możesz posmarować wierzch ubitym jajkiem(to znaczy, że ciasteczka błyszczą).
i piecz do miękkości.
następnie pokrój w kwadraty i podawaj.
ciasteczka są pyszne!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g