skład / składniki
gotowanie krok po kroku
gotowanie bułeczek maślanych z czekoladą, bardzo smaczne. Przepis kulinarny jest dostępny w Internecie.
w ciepłym mleku rozpuść drożdże i 1 łyżeczkę cukru.
dodaj 2 łyżki. mąka, po wymieszaniu i pozostawieniu, aż utworzy się Czapka.
w osobnym pojemniku zmielić cukier z jajkiem.
włóż tutaj sól, olej roślinny, masło, cukier waniliowy. Wlać ciasto i wymieszać.
stopniowo dodając mąkę, zagniataj miękkie ciasto.
nasmaruj oddzielną miskę olejem roślinnym, przykryj ciasto wilgotną szmatką i pozostaw na 1-1,5 godziny w ciepłym miejscu.
podziel ciasto na 10 kulek, a następnie rozprowadź je rękami w postaci ciastek (same ciasta nie powinny być cienkie).
Dodaj nadzienie-to kostka białej czekolady i kostka gorzkiej.
łączymy krawędzie, aby uzyskać okrągłą bułkę. Bułki układamy w normalnej odległości od siebie na blasze do pieczenia pokrytej olejem roślinnym, zawsze szwem na dole. Przykryj ręcznikiem i pozostaw na 20 minut w ciepłym miejscu.
Rozgrzej piekarnik do 180 gr. Posmaruj bułki jajkiem, posyp posypką i piecz na złoty kolor, około 15 minut.
do posypania: wlej wszystkie składniki do miski i dokładnie zmiel palcami, aby wyszedł drobny okruch . Po włożeniu do lodówki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Czekolada gorzka - 539 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Biała czekolada - 554 kcal/100g