skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić pyszną rybę w winie w piekarniku? Bardzo szybko i łatwo! Aby rozpocząć, przygotuj niezbędne składniki zgodnie z listą. Każda czerwona ryba jest odpowiednia: pstrąg, różowy łosoś,łosoś, sockeye itp. Jeśli używasz mrożonych ryb, musisz je odpowiednio rozmrozić na dolnej półce lodówki.
Krok 2:
Umyj pietruszkę, osusz i drobno posiekaj. W razie potrzeby możesz zastąpić lub uzupełnić innymi ziołami, na przykład koperkiem, kolendrą lub użyć mieszanki różnych ziół.
Krok 3:
Umyj i osusz steki rybne. Jeśli masz całą rybę, wypatrosz ją, opłucz i pokrój w porcje steków o wadze około 160 g każdy. W razie potrzeby możesz użyć filetów bez kości zamiast steków.
Krok 4:
Nasmaruj formę masłem. Ułóż steki rybne. Sól, pieprz ryby. Oprócz tych przypraw możesz użyć swoich przypraw do smaku. Możesz również posypać rybę gotową mieszanką przypraw do ryb. Ale jeśli używasz gotowych mieszanek przypraw, koniecznie przeczytaj kompozycję na opakowaniu. Często w takich mieszankach jest już sól, weź to pod uwagę, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie i przepełnienie naczynia.
Krok 5:
Rozłóż kawałki masła na wierzchu ryby.
Krok 6:
Polej rybę białym winem i posyp posiekanymi ziołami. Piecz rybę w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez około 15-20 minut, w zależności od grubości steków. Ważne jest, aby nie wysuszyć ryby, zwłaszcza jeśli używasz jej niskotłuszczowych odmian, na przykład różowego łososia. Dlatego nie oddalaj się od piekarnika.
Krok 7:
Ułóż steki na talerzu i polej sosem z dna formy. Smacznego!
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
należy pamiętać, że jakość i smak gotowego dania w dużej mierze zależy od prawidłowego rozmrażania składników. Jak uniknąć błędów i wybrać najlepszy sposób, przeczytaj artykuł o rozmrażaniu.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Białe wino - 78 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Czerwona ryba - 191 kcal/100g